A módszer története

Hogyan jött létre az Aviva torna?

Aviva Gabriella Steiner (Fazekas Gabriella) magyar származású gyógytornász, 1930-ban született Budapesten, és 1966-ban telepedett le Izraelben. Aviva sokáig kutatott olyan gyakorlatok után, amelyek hatással lehetnek a női ciklusra. Sikerült olyan gyakorlatokat kitalálnia, amely hosszabb ideig végezve menstruációt hozott a nála tornázó hölgyeknek. Átgondolva a mozdulatsor hatásmechanizmusát, továbbfejlesztette gyakorlatait, amelyek végleges formáját egy 28 éves kutatási és gyakorlati munka eredményeként állította össze. Ezekkel a kismedencei vérkeringést serkentő mozdulatokkal a nők szinte minden hormonális problémájukon tudnak segíteni. Beállíthatják a rendszertelen ciklust, ovulációt serkenthetnek, miómákat, cisztákat tornázhatnak el, pajzsmirigy problémákat tudnak megszüntetni, inkontinenciát gyógyíthatnak és az adott korra jellemző természetes hormonális állapotot tudják vissza állítani szervezetükben a változókori tünetek esetén is.

A módszer jelenleg már több mint 30 országban van jelen, és egyre több nőgyógyász és endokrinológus ajánlja kiegészítő terápiaként, pozitív hatással. 

1982 óta regisztrált az Egészségügyi Világszervezetnél, nagyon jól ismert Magyarországon, Ausztriában, Németországban, a közelmúltban Romániában oktatják akkreditált oktatók által.

 

Milyen jótékony hatásai vannak az Aviva tornának?

A speciális mozgások növelik a kismedencei területen, így a petefészkekben és a méhben keringő vér mennyiségét, elősegítve ezzel a szervek oxigénellátását és megfelelő táplálkozását. Ezzel párhuzamosan serkentjük a medence területén zajló méregtelenítési folyamatokat és ezzel támogatjuk a szervezet öngyógyító képességét.

A rendszeresen gyakorolt torna hozzájárul a hormonális egyensúlyzavarok szabályozásához, az uro-nőgyógyászati és endokrinológiai állapotok javulásához.  Az Aviva torna során az alhasi izmok, a medence csontrendszerének külső és belső oldalán lévő izmok, a gátizmok, a farizmok megmozgatásával érjük el a pozitív hatást. 

A torna hatása

Milyen esetekben segíthet az Aviva torna?

A menstruációs ciklus zavarai

Nőgyógyászati állapotok

Meddőség

Kismedencei statikus rendellenességek

Nőiesség

Egyéb

tanfolyamok

Aviva Módszer bevezető tanfolyam

Az Aviva módszert egy hivatalos oktató által tartott 4 órás bevezető tanfolyamon lehet elsajátítani. Ezen a tanfolyamon elsősorban azt fogja megtanulni, hogy hogyan kell helyesen elvégezni a gyakorlatokat. Ha szükséges, saját mozgáshatáraihoz mérten, személyre szabott tervet kap a mozdulatok helyes elvégzéséhez, hogy önállóan is elkezdhesse a gyakorlást és élvezhesse azok jótékony hatását ! Hasznos életmódbeli információkat adunk át, a helyes testtartástól kezdődően egészen a termékenységtudatosságot támogató életvitelig.

Az Aviva torna gyakorlását a Bevezető tanfolyam után rögtön elkezdheti. Kérem lépjen kapcsolatba a legközelebbi oktatóval a környéken, és kérjen információt.