Multilanguage

info@avivagymnastics.ro

Sikertörténetek

Természetes segítség PCOS-ben az AVIVA Módszerrel

„Most egy éve annak, hogy folyamatosan Avivázok. Az én történetem ott kezdődik, hogy 2014 októberében kiderült, hogy PCO szindrómám van. Soha addig nem hallottam semmit erről a betegségről. A nőgyógyászom szavaiból csak annyit tudtam felfogni, hogy ez egy anyagcsere zavar következménye és hasonló a cukorbetegséghez, de nem az. Sok apró cisztám van, nem jó a hormontermelésem és ennyi. Egy nagy káosz lett a fejemben. Nem tudtam mi ez az egész. Elkezdtem kutatni az interneten, mint mindenki más és akkor teljesen összeroppantam, mert olyanokat olvastam, hogy sokakanak nem lehetett gyereke a PCOS miatt. Teljesen kétségbeestem. Aztán egy hét kesergés után arra jutottam, hogy ez nem lehet, ez nem történhet meg velem, és elkezdtem utánajárni, hogy milyen természetes módszerek vannak ennek a legyőzésére. Arra jutottam, hogy életmódomon kell változtatni és sok esetben írták az Avivát is. Elmentem a legközelebbi Aviva alaptanfolyamra és 2014 decembertől heti három alkalommal végeztem az alapgyakorlatokat, majd 2015 februárjától a közbeeső napokon az ovulációs tornát és mindezek mellett szigorúan tartottam a cukorbetegeknek előírt diétát mivel a gyógyszert nem tudtam szedni. Négy hónap torna után mentem vissza a nőgyógyászhoz remélve, hogy nem rosszabodott az állapotom. A legnagyobb meglepetésemre és az orvosom meglepetésére is elmúltak a cisztáim, volt peteérésem. Ugrándozva jöttem ki a rendelőből. Én hiszek abban, hogy ha nagyon akarunk és kitartunk valami mellett akkor az sikerülni fog.”- egy Policisztás Ovárium Szindrómával diagnosztizált lány vallomása 2015-ben.

 

Hosszasan kimaradó menstruáció meghozása és rendezése az AVIVA Módszerrel

M.E. azért tanulta meg a Módszert, mert közel egy éve kimaradt a havi vérzése. Oktatói irányítással, két és fél hónapig végezte rendszerességgel a tornát, amikor is sikerült meghoznia újra a menstruációját. Azóta már a negyedik hónapban jön meg, körülbelül 31 napos ciklussal. Azóta is gyakorolja az Egyszerű Módszert heti kétszeri alkalommal.

 

Megoldás endometriózis esetén – pozitív eredmény az AVIVA Módszer speciális beállításával

Cs.H. 2015 novemberében kezdte el az AVIVA-t. Mivel endometriózis-gyanús és nagyon kellemetlen tünetei voltak először szakorvosokhoz, és táplálkozási tanácsadóhoz fordult, majd utána tanulta meg az AVIVA tornát. Nagyon erős, fájdalmas menstruációja volt több évtizede már, fájdalom, mely olyan erősen sugárzott a lábába, hogy képtelen volt ilyenkor bármit is tenni, csak tétlenül fetrengett, és már a nagy dózisú fájdalomcsillapítók sem hatottak. Az endometriózis diéta betartásával, és sok mozgással három hónap után 2016 január végére közölte az örömhírt, miszerint fájdalommentesen jött meg a menstruációja: „Egyszerűen nem jön, hogy elhiggyem, hogy van ilyen is! Tudod, milyen jó érzés, hogy fájdalom nélkül menstruálok?”  Az AVIVA-t speciálisan beállítva gyakorolja. Endometriózis esetén szükséges a szakorvos véleménye, alapvető a helyesen kialakított étrend, és ezek függvényében kezdhető el és végezhető a Módszer.

 

Diagnózis meddőség – eredmény peteérés stimulálása és természetes fogantatás

Anita ovulációhiánnyal küszködött. Kisbabát szeretett volna, de a peteérési-problémái nem rendeződtek még gyógyszeres kezelés hatására sem. Mivel a pajzsmirigyhormon-értékek eltérőek voltak, gyógyszeres kezelésben részesült. Jelentkezett a tornára, hogy természetes úton is segítse szervezetét és serkentse ovulációját. A Módszer rendszeres gyakorlása során rendeződtek ezek, és 2013-ban természetes úton fogant meg kisbabája.

 

Ciszta eltornázása 

Ildikó beszéli el az esetét: „30 éves vagyok. A hosszú, kellemetlen és fájdalmas menstruációk miatt kezdtem el az Aviva tornát. Néhány évvel ezelőtt petefészek cisztával műtöttek. Most egy nőgyógyászati vizsgálat során újra cisztát fedezett fel az orvosom az egyik petefészkemen. 2014 júniusában végeztem el az Aviva alaptanfolyamot és azóta hetente kétszer kitartóan gyakorlom a tornát. Figyelmesebben táplálkozom, több friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Két hónap Aviva torna után újra jelentkeztem nőgyógyászomnál, amikor már nem volt látható a cisztám. A hét napig tartó menstruációm öt napra csökkent. Folytatom a torna gyakorlását további céljaim elérése érdekében.”

 

Férfisiker az AVIVA Módszerrel

Egy Aviva tréner meséli: „Annak ellenére, hogy a férfiak nehezebben veszik rá magukat a módszer elsajátítására, szerencsére ma már egyre többen kipróbálják közülük is a tornát és a megtapasztalt eredményeknek köszönhetően lelkesen folytatják is azt. A következő sikertörténet egy olyan férfival kapcsolatos, aki partnerével együtt jelentkezett a betanításra. Babát szerettek volna, de mindkettőjüknek meddőségi gondjaik voltak, ezért bíztak abban, hogy a módszer elsajátításával megnő a fogantatás esélye. A férj esetében megállapították, hogy a spermiumok száma és életképessége jelentősen le van csökkenve. A szóban forgó pár férfitagja megtanulta az Egyszerű módszert, a Rövidtett módszert, valamint a Férfiaknak szóló gyakorlatsorozatot is.  A házaspár ma egy gyönyörű kislánnyal büszkélkedik. Fontos tudni, hogy a terméketlenség egyaránt érintheti úgy a nőket, mint a férfiakat is.”

 

Vetélés után újabb várandósság (már félidőben) 

R. írta, miután félidőben várja kisbabáját: „Az Aviváról már hallottam párszor és szimpatikus dolognak tűnt, de véglegesen csak azt követően kötöttünk barátságot, amikor a nőgyógyászom megállapította, hogy van egy 4,5 cm-es cisztám….Információk, megoldások után keresve sok szál vezetett az Avivához. A betanítás után nem tudtam a tornát intenzíven folytatni, hiszen pár hete estem át egy spontán vetélésen. Később a nyár folyamán és szeptember első heteiben mérsékelt üzemmódban tornázgattam, mígnem a szervezetem ismét húzott egy vészharangot. Egyik reggel torna után nem éreztem jól magam, akkor már gyanítottam, ami másnap be is igazolódott, ismét babát várok. 13 hetesen voltam nőgyógyásznál, aki az ultrahangos felvételen megmutatta, hogy a ciszta még megvan, bár már csak 3,5 cm. Én ezt sikernek tudom be és hiszem, hogy ha lett volna lehetőségem hosszabb időszak alatt hetente kétszer tornázni végleg fel is számolódhatott volna. Örülök, hogy van ilyen lehetőség, és van alternatívájuk a lányoknak, asszonyoknak női problémáik természetes kezelésére is. Mindenkit csak biztatni tudok arra, hogy válassza ezt a megoldást, hiszen itt az egészség mellett a jó közérzet, vidámság bónuszban jár a torna mellé.”

 

Hormonegyensúly

Beáta meséli: „Hetente kétszer végzem az AVIVA tornát. A módszer megismerése előtt néhány hormoneredményem a határértékeken kívülre esett. Fél év gyakorlás után újra laboratóriumi vizsgálatra mentem. Most már jók lettek az eredményeim. Az AVIVA módszer gyakorlásán kívül semmilyen más változást nem vittem be az életembe. Nagyon örvendek, hogy felfedezhettem az AVIVA Módszert!”

 

Premenstruációs tünetek enyhítése, fájdalom nélküli menstruáció 

Csilla egy élménybeszámolón mesélt az Aviva torna hatásairól: „Pár hónapja, egy barátnőm mesélt az Aviváról. Akkor hétvégén volt is oktatás, amelyre elmentem és a 4 óra után rengeteg információval mentem haza. Sokan tudták a környezetemből is, hogy olyan erősek voltak a menstruációs görcseim, hogy perfúziókat is kellett kapjak többnyire, ezek segítségével vészeltem át a menstruációkat. Elkezdtem avivázni és az ettől számított második menstruációmnál nagyon nagy örömömre, nem kellett injekciót kapjak, két szem fájdalomcsillapítóval el is telt a 4 nap. Az egyéb kellemetlen pemenstruációs tüneteim is jócskán enyhültek.”

 

Szülés utáni látványos regenerálódás az AVIVA Módszer speciális gyakorlataival

Zsófi császármetszéssel adott életet kislányának. Hét hónappal a kislánya születése  után sikerült elvégeznie az Aviva tanfolyamot. Öt hét torna után örömmel újságolta, hogy újra megjött a menstruációja, ami 15 év után először fájdalommentes. A műtét által keletkezett összenövések állapota is javult, a gátizmai és hasizma is megerősödtek, testtartása helyesebb lett, úgy érzi testileg-lelkileg segített regenerálódni a torna.

 

Jótékony hatások méhsüllyedés, inkontinencia esetén

B.A. 47 évesen hőhullámokkal és méhsüllyedéssel küszködött, amikor megtanulta az AVIVA Módszert. Három hónapig bizonyos gyakorlatokat kihagyva kíméletesen végezte az Egyszerű gyakorlatsort, az inkontinenciára javasolt elemeket, valamint a méhet helyretevő szupergyakorlatot és mára jelentősen javult az állapota: nem zavarják a hőhullámok és méhe is jelentősen visszahúzodott,  a gátizmai megerősödtek.

 

Egy újabb inkontinencia-sikertörténet

B.Gy. fitnesz oktató volt, amikor 35 évesen stressz inkontinenciával szembesült. Tóth Líviánál végezte el az AVIVA tanfolyamot és az állandó gyakorlás meghozta az eredményt, megszűntek a vizelettartási problémái. Mivel a mozgás B.Gy. életformája, mára már AVIVA oktató is, és azért dolgozik, hogy minél több hölgy megismerhesse és megtanulhassa ezt a csodálatos Módszert.

 

Megszűnt az indokolatlan tejelválasztás 

T.-nek - galactorrheája  volt. Szakember tanácsára étrendet változtatott és elkezdte az Aviva Módszer gyakorlatait is. Egy kis idő elteltével a prolaktin szintje rendeződött és megszünt az indokolatlan tejelválasztása.

 

Anyatej serkentése az AVIVA Módszerrel

Mária a szoptatás időszakában szerette volna elkezdeni újra gyakorolni a Módszert. Érdekelte, hogy ez befolyással lehet-e a szoptatásra. Az oktató biztatására elkezdte a tornát, és rövid időn belül tapasztalta, hogy tejelválasztása serkentődött.

 

Harmonikus párkapcsolat

Beáta közel egy éve tanulta meg a tornát. Fő célja az volt, hogy három gyermeke születése után megerősítse kismedencei és gátizmait, tornázzon a női egészségéért. Viccesen mesélte a napokban, hogy ma már a férje is küldi a gyakorló órákra, mert azóta jelentősen változott a „szerelmi együttlétek” minősége.

 

Könnyebb menopauza, tünetek enyhülése - az AVIVA Módszer jótékony hatásai

Katalin borzasztóan szenvedett a hőhullámoktól. 50 évesen csontritkulásos panaszai is jelentkeztek. Másfél éve tornázik, heti két alkalommal. Egyre ritkulnak a hőhullámok, és örömmel újságolta, hogy egy ideje a térdében kevésbé érez fájdalmat és a csontjai sem olyan érzékenyek, mint régen.

 

„… a hangulatomat is kiválóan tudom kezelni az AVIVA Módszerrel”

Anna beszámolója: „Kedves mindenki! 2015 szeptemberétől avivázok, és megosztanám tapasztalataimat a tornával kapcsolatosan. Azonkívül, hogy az egészségemre már ezalatt a rövid idő alatt nagyon jótékonyan hatott, -ez volt a fő cél,- közben rájöttem, hogy a hangulatomat is kiválóan tudom kezelni az AVIVA Módszerrel. Én reggelente járok tornázni és azokon a napokon szinte nem lehet elrontani a kedvemet. Nagyon jól érzem magam aznap. Egy kitartó, lelkes csapatra is találtam, jól érezzük magunkat egymás társaságában.”

 

Méhszájseb, gyakori felfázások – használt az AVIVA Módszer

„2014 februárjában HPV vírust állapított meg a nőgyógyászom, méhszájsebet is. Két héttel később tanultam meg az AVIVA Módszert. A rendszeres gyakorlás következtében, vegetáriánus életmódot követve, valamint a Mazdaznan féle irrigálását is alkalmazva, 2014 decemberében a méhszájseb begyógyult, és a HPV teszt negatív lett. Közben az 50 napos ciklusom lecsökkent 31 napra. Azt is megtapasztaltam, hogy a gyakori felfázásaim ritkultak, sőt szinte ki is maradtak, és hogy ezek esetében az AVIVA torna bizonyos gyakorlatai mennyire csodásan hatnak.”- Hanna.

 

Várandós torna pozitív hozadékai

„A sport mindig része volt az életemnek, és 29 évesen fontos szemponttá vált számomra, hogy olyan mozgásformát válasszak, mely építi nőiségemet és nem káros az egészségemre, főleg a kismedencei szervekre, hiszen közben a családtervezés, gyermekvállalás is előtérbe került az életemben. Ma már kismamaként nagy örömmel élek meg minden percet, mely ezt az áldott állapotot jelenti, és várom első gyermekem születését. Annak érdekében, hogy kapcsolatunkat még jobban erősítsem, elkezdtem a kismamatorna programot. A 32-ik hétben vagyok, hetente kétszer tornázok, nagyon élvezem, magabiztosabban fogadtam testem formájának változásait, életerővel tölt fel, javítja a testtartást, így csökkenti a hátfájást, érzem, hogy formában maradtam, és ha megőrzik az izmok tónusukat és rugalmasságukat, akkor gyorsabban visszanyerem majd a várandóság előtti formámat, tartásomat. Úgy érzem, készen állok az első gyermekem fogadására, amit nagy örömmel várok már.” - egy lelkes AVIVA gyakorló kismama.

 

Várandósság az AVIVA Módszer speciális tornarészével és anélkül – jelentős a különbség

„Két csodálatos kislány édesanyja vagyok, és annak érdekében, hogy visszanyerjem önmagamat, formámat, és erősítsem a kismedencei szerveimet, elkezdtem az Aviva tornát. Meglepetésszerűen derült ki két hónap után, hogy újra várandós vagyok, így folytattam a kismamatornával, szintén az Aviva oktatóval. Előző „másállapotaimban” nem tornáztam, így éreztem a különbséget, sokkal könnyebben viseltem a várandósággal járó kellemetlenségeket, többek között a várandóság első harmadában jelentkező hányingert.  A sok gyerekcipeléstől már amúgy is nagyon fájt a hátam, a kismamatorna nagymértékben csökkentette ezt és javította testtartásomat, megszűntette a test merevségét és energiával töltött fel. Élveztem! Ma már karomban tartom várva várt kisfiamat.” – meséli el történetét egy AVIVA várandós tornát gyakorló, ma már boldog háromgyerekes anyuka.

 

AVIVA Módszer - segítség petefészek elégtelenségben, menstruációkimaradással járó korai menopauzában

Korai petefészek-kimerülés, korai menopauza, egy és fél éve kimaradt menstruáció - ezen okok miatt tanulta meg az egyik hölgy az AVIVA Módszert. 2015-ben aggodalomra okot adó hormoneredményeket mértek nála. A kitartó, több mint egy éves gyakorlás már 2016 elején hozott egy barnázást. De az igazán nagy eredmény ugyanebben az évben tavasszal, egy gyakorláson történt, amikor is az alhasban pattanásszerű érzéssel rögtön a torna után megjött az 5 napig tartó rendes menstruáció. Utólag a ciklus szabályozódott, a menstruáció újra megjött idő szerint.

 

Alacsony progeszteronszint, ovuláció hiánya

„Az én problémám a csökkent progeszteronszint és a peteérés hiánya volt. Ezeket laboratóriumban is kimutatták, de az összes specifikus tünet is jelentkezett. Időhiány miatt a Rövidített Módszert gyakoroltam, heti három alkalommal, általában reggeli órákban, és így megtapasztalhattam a Módszer energizáló kihatását is. Már az első hónapban érzékeltem a jótékony hatásokat: másként kezdtem érezni az ovulációmat, a menstruációs vér szine is megváltozott, elmaradt a barnázás.”- egy elégedett tornázó hölgy.

 

Infertilitás természetes kezelése az AVIVA tornával

Egy várandós hölgy meséli el az AVIVA Módszerrel kapcsolatos történetét: „Csak pozitív dolgokat tudok az AVIVA tornáról elmondani. A tavalyi évben kétoldali petevezeték elzáródással döntöttem el, hogy megtanulom a Módszert. Akkor még három hónapom volt az inszeminációs program elkezdéséig. Gyakorlatilag egy ciklus erejéig gyakoroltam az AVIVA Módszert, körülbelül három hétig és természetesen teherbe estem. Nem tudom, hogy ez teljességében a tornának köszönhető-e, de az tény, hogy amikor helyesen elvégeztem a gyakorlatokat, akkor nagyon izzadtam és erőteljesen éreztem az alhasi vérbőséget. Először jelentkeztem egy AVIVA alaptanfolyamra a legközelebii trénernél, majd miután elismételtem néhány gyakorlatsort, elkezdtem végezni az Egyszerű  Módszert az oktató vezetésével. Heti kétszer gyakoroltam, körülbelül három hétig. A negyedik héten megálltam, mert közeledett a menstruáció napja, de ez sehogy sem akart megjönni. Azt hittem, hogy a ciklusom kezdett beszabályozódni 28 naposra (előzőleg átlagosan 26 napos volt). Amikor a harminckettedik napon sem jött meg, csináltam egy terhességi tesztet és nem jött, hogy elhiggyem: pozitiv lett!”

 

Anna és Peti egy hét múlva hat hónaposak

"Kedves babáért avivázó lányok, asszonyok! Szerettem volna egy hosszabb beszámolót írni nektek a történetünkről, de úgy zajlik körülöttünk az élet, hogy alìg győzünk lépést tartani vele, így csak egy rövidre futotta. Hat évet vártunk férjemmel a gyermekáldásra. 26 èves voltam, amikor eldöntottük, hogy gyereket szeretnénk. Aztán hat hónap sikertelen próbálkozás után elmentem a nőgyógyászomhoz és lépésről lépésre haladva következtek a vizsgálatok: 
1. Pajzsmirigy hormonok és prolaktinszint vizsgálat. Itt kiderült, hogy magas a prolaktinszint és alulműködik a pajzsmirigyem. Endokrinológus, hat hónap alatt sikerült rendbeszedni az értékeket.
2. Petevezető átfújás, egyáltalán nem volt vészes, petevezetők átjárhatóak.
3. Férjemnek spermavizsgálat, nem túl jó eredmény, de nem is rossz, őt vitaminokkal bombáztuk.
4. A nőgyógyászom stimuláló készítményt írt fel, nézte a peteérésem és időzítve probálkoztunk semmi eredménnyel, két ciklusban.
És már el is telt közel másfél év.
5. Következő megálló egy közeli magánklinika, ahol bár elmondtam, hogy gondom van a ciklusommal semmi extra vizsgálatot nem végeztek. Itt ultrahang, hormonvizsgálatok és egy év alatt három inszemináció eredmény nélkül, de a sok hormonkezelés miatt maradtam egy miómával. Itt a lombikprogramot javasolták következő lépésnek és mivel nem voltam velük semmilyen szempontból (sem emberileg, sem szakmailag) megelégedve, már tudtam, hogy ide többet vissza nem jövünk.
6. Elkezdtem avivázni Udvarhelyen, Csendőr Zsuzsa kezei alatt. Bíztam a tornában, jó volt a hangulat az órákon, ezért nem otthon tornáztam hanem heti két alkalommal az itteni csapattal.
Közben éreztem, hogy elegem van a munkámból, azaz a főnökömből. Elég rossz periódus volt, úgy éreztem, hogy megállt körülöttem az élet, valamin sürgősen változtatni kell. 
7. Gennyes mandula kivétel.
8. Debrecen, Kaáli intézet. Elmentünk konzultációra, bízva abban, hogy valami orvosolható rendellenességre fény derül. Itt meg sem vizsgáltak, csak átnéztük a doktor úrral az évek alatt elvégzett vizsgálataim eredményét. Itt azt mondták, hogy lombik programot javasolnak de előtte méhnyálkahártya biopszia és hiszteroszkópiás méhüreg vizsgálatot javasolnak. Ezeket a vizsgálatokat itthon elvégezték és a hiszteroszkópián polipokat találtak, amiket le is műtöttek. Nagyon örvendtem, hogy végre van valami rendellenesség, amit tudtak kezelni. Adtam egy kis időt magunknak, egy évet és anyagilag és lelkiekben is készültünk a lombikprogramra.
Közben rendszeresen tornáztam, felmondtam a munkahelyemen, saját vállalkozást indítottam és elmentem egy szakmai továbbképzőre Mezőkövesdre. 
9. Késik a ciklusom, gondolom csak csinálok egy tesztet mert lagziba készültünk és kirándulni, nehogy véletlenül terhes legyek. A teszt pozitív! Ájulás közeli állapot, telefonálás férjemnek, nőgyógyásznak. 3 nap múlva nőgyógyászati vizsgálat, terhes vagyok. Sír örömében az egész család. Teltek a hetek, jól éreztem magam és február 13-án császármetszéssel, a terhesség 39-dik hetében megszületett Anna és Peti, 3050 és 3100 grammos két boldogságcsomag.
A csoda veletek is megtörténhet, az én receptem: az orvosolható egészségügyi problémák kezelése plusz AVIVA torna plusz az életemből a negatív dolgok kizárása. Nem tudom, hogy a megfoganást a torna segítette-e vagy a mezőkövesdi gyógyvíz, de azt, hogy a terhességet a 39-ik hétig tudtam hordani semmi gond nélkül, úgy hogy 57 kilogrammról indultam, biztos az avivának köszönhetem.
Jó tornázást kívánok nektek, kitartást és bízzatok a csodában! Anna ès Peti egy hét múlva hat hónaposak!"

 

Facebook