Multilanguage

info@avivagymnastics.ro

Szülés utáni gyakorlatok

Szülés alatt a méhnyak teljesen elsimul, majd kitágul, a méh izomzata erősen összehúzódik. A húgyhólyag és a végbél összenyomódik, a hüvely kitágul, hogy utat engedjen az előretóduló magzati koponyának. A várandósság és a szülés alatt bekövetkező nemi szerveket érintő elváltozások a szülést követő hat hétben visszahúzódnak, de ez nem minden esetben teljes. Éppen ezért a medencefenék és a gátizmok megerősítése nagyon fontos.

 

Állapottól függően és minden esetben szakorvosi indikációra, akár már pár nappal szülés után el lehet kezdeni az AVIVA módszer szülés utáni gyakorlatait. Cél: a testtartás korrigálása, az izmok, kötőszövetek, csontrendszer regenerálása, a gerinc, a bordák, a medence ízületeinek, és a hüvely rugalmasságának visszaszerzése, a záróizmok megerősítése. A gyakorlatozással számos kellemetlen tünet megjelenését megelőzhetjük, illetve visszaállíthatjuk az eredeti állapotokat. Például megszüntethető az akaratlan vizelet-, székletürítés, visszaszorítható az aranyér megakadályozható a méh-, húgyhólyag-, végbélsüllyedés, regenerálható a hüvely tónusa. – Szülés utáni látványos regenerálódás az AVIVA Módszer speciális gyakorlataival

A szülés utáni elemek az „AVIVA MÓDSZER S.O.S. (NEM CSAK NŐKNEK) II. kötet” könyvben olvashatók. Szakképzett oktatóink szakszerű és folyamatos támogatást nyújtanak a szülés utáni gyakorlatok elsajátításában! Hivatalos oktatók listája.

  

Facebook